Ki tudja, hol lesz a következő

Interjúnk Vértes Jánossal, a kolor projekt vezetőjével.

Szeptember végén négynapos rendezvénysorozattal jelentkezünk, ahol a fiatal márkáké és tehetségeké a főszerep. Felvezetésként pedig a sorozat kulcsfiguráival beszélgettünk. Az eseményekről bővebb információkat itt találtok.

A kolorról mostanában elsősorban a Gozsdu Udvar egyik legmenőbb bárja ugrik be mindenkinek, pedig a gyökerek messzebbre nyúlnak. Azok kedvéért, akik lemaradtak, elmondod hogyan indult a kolor projekt?

A Gozsdu udvar legkellemesebb, leglazább bárjának és klubjának szántuk eredetileg is, csak ekkor még az egész udvar gyakorlatilag halott volt. Az építkezést, pontosabban a bontást egy spontán bulival kezdtük az üres üzlethelységben, ami olyan jól sikerült, hogy az elhúzódó munkálatok alatt további bulik követték, különböző szokatlan helyszíneken. Úgy tűnik, hogy ezeket a különleges hangulatú, egyedi alkalmakat igényli a közönségünk, ezért nagyjából kéthavonta továbbra is szervezünk mini fesztivál jellegű rendezvenyéket földalatti kőbányában, reptéren, strandon és ki tudja hol lesz a következő.

Figyelemre méltó sebességgel került be a név a köztudatba, milyen kommunikációval értétek ezt el?

Elsősorban az imént említett rendezvénysorozattal. Mire a hely megnyitott, addigra Budapesten több ezer embernek volt személyes tapasztalata arról, hogy kolor szervezés alatt igazán jót lehet bulizni. Egyebként a kommunikációnk minden elemére jellemző a jól átgondolt, egységes tervezés.

A kolor projekt előtt mivel foglalkoztál? Megérte váltani?

Nagy létszámú sport és szórakoztató rendezvényeket szerveztem előtte (is), valamint a 91.4 RadioBro főszerkesztője voltam. A fő különbség, hogy jelenleg egy viszonylag nagy gazdasági szervezetet kell hosszútávon vezetnem annak minden humán erőforrásbeli, jogi és financiális aspektusával, de a manageri munka alapjai azért nagyban hasonlóak. Bizonyos időközönként szerintem mindenképpen hasznos váltani.

A bár és a bulik mellett jó néhány kulturális rendezvényt is futtatok. Neked melyik a kedvenced?

Az én kedvencem természetesen a Kül'kolor, mely meggyőződésem szerint jelentős kulturális értéket képvisel annak ellenére, hogy alapvetően egy buliról beszélünk. A saját kulturális programjainkon (Vírus Klub, Kinema, Zip) kívül nagyon örülök annak is, hogy sok hasonló, alulról szerveződő, tőlünk független kulturális program érzi jól magát nálunk, mint például a Monday Session, a Slam Poetry Klub vagy a legelvetemültebb mozirajongóknak szóló Magyar Hangya filmklub.

Most, hogy a kolor bár túl van az első nyarán, mivel készültök az őszre?

Programokkal gyakorlatilag a hét minden napjára. És időközben a konyhánk is egyre profibb, hétköznap délutánonként igazán kellemes a fűtött teraszon uzsonnázni, ilyenkor teljesen más a hely hangulata, mint a zsúfolt péntek-szombat estéken.

Vértes János szeptember 19-én a ReklámKlub VIP - Brandz and Trendz workshopon ad elő. Az eseményről további információkat itt érhettek el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat